Tuesday, November 4, 2008

autobuzul tortilla


Daca se intampla sa nu fii citit "Cartierul Tortilla" de John Steinbeck va spun ca merita. Azi am primit de la un fost coleg (unii ii spun Alexandru, altii, printre care si eu, Marius) un fel de anecdota desprinsa
parca din paginile mai sus mentionate.

Mi-am permis sa o redau mai jos pigmentata cu actorii din Tortilla.

(a se citi cu)



Intr-o zi Jesus Maria Corcoran, sofer de autobuz, a mers ca de obicei la serviciu, si a pornit autobuzul si a plecat pe traseu. Nimic deosebit la primele cateva statii, cativa oameni care au urcat, cativa care au coborat, si totul a fost ok.

La urmatoarea statie, insa, un tip enorm a urcat in autobuz, cam 1,90m, cu constitutie de luptator categoria grea... s-a uitat spre sofer zicand:

"Big Joe nu plateste!" si s-a asezat pe un scaun.

V-am spus ca Jesus Maria avea cam 1,60m, era slabanog si genul de om bland?... Asa ca nu s-a certat cu Big Joe Portughezu', dar nu i-a convenit chestia asta deloc. Urmatoarea zi se intampla acelasi lucru. Big Joe Portughezu' a urcat iar in autobuz, a spus tare ca el nu plateste si s-a asezat. Urmatoarea zi iarasi... si-n zilele urmatoare la fel...

Pana cand Jesus Maria nu a mai rezistat, deja avea insomnii din cauza lui Big Joe Portughezu' care-si batea joc de el. Asa ca intr-un final, s-a inscris la cursuri de body-building, karate, judo si alte arte martiale. Dupa cateva luni, deja era foarte puternic si, mai mult, devenise foarte confident. Asa ca, ziua urmatoare cand Big Joe Portughezu' urca in autobuz si spuse "Big Joe nu plateste", Jesus Maria s-a ridicat i-a aruncat o privire crunta si a zbierat la el:

"Si de ce nu?"

Big Joe l-a privit foarte uimit si i-a replicat:
"Big Joe are abonament".


Morala asa cum mi-a spus-o Marius:
"Asigura-te ca exista o problema inainte de a face eforturi uriase sa o rezolvi".

1 comment:

test said...

Impresionant blogul tau!!! Chapeau!